A hippi, boho stílusról és a gyöngyékszerekről

A hippi, boho stílusról és a gyöngyékszerekről
2017. május 9. kedd ivett
In Ékszer blog
Hippie monde gyöngy fülbevaló

A hippi divatot már születése pillanatában is az egyediség és az ötletesség jellemezte, akárcsak ma, így lehet képes időről-időre megújulni. Az viszont már korunk és a sors fintora, hogy míg ezek a bohém egyetemisták maguk készítették ruháikat, mert márkás darabokra nem tellett nekik, mi kisebb vagyonokat is képesek vagyunk az üzletekben hagyni, csakhogy egy hippi érzést (feelinget) árasztó ruhaneművel gazdagítsuk ruhatárunk. Na de valamit valamiért. Ha szabadságunkat és lezserségünket ma csak pénzért kaphatjuk meg, ám legyen!

Vajon minek köszönhető, hogy ezek a ruhák ma is ennyire népszerűek és divatosak? Ha egy kicsit alaposabban megvizsgáljuk a hippi szó etimológiáját, talán közelebb jutunk az igazsághoz. A harmincas-negyvenes években az igazán menőket nevezték hep-nek, melyből a későbbi hippi kifejezés is ered. Ha pedig az Egyesült Államokból induló hippi mozgalom szellemi-filozófiai tartalmáról, gyökereiről sem feledkezünk meg, beláthatjuk, hogy a világbéke jelszavai, a „szeretkezz ne háborúzz” mélyén rejlő örök szabadság- és lázadásvágy az, amihez foggal-körömmel szeretnénk ragaszkodni ma, a 21. században és minden bizonnyal az idők végezetén is.

A hippi ékszereket eredetileg saját kezűleg készítették, de ma már neves tervezők is visszatérnek a design enyhébb változataival, ezt nevezik bohém, boho stílusnak. Fő alapanyag a gyöngy, színes mintás textil és a bőr.

Az Artivi ékszerei közt is sok a boho stílus mert az egyedi gyöngyékszerek visszatükrözik formavilágukban és színeikkel. Meghatározó szerepe van a kirívó, élénk színeknek és a különleges mintának, anyagoknak. Ezen ékszer viselőinek visszaadja azt az életérzést, hogy szabadok és egyéniségek! Íme néhány ékszer:

Narancs-királykék gyöngy karkötő, narancsszinű bőrrel.

Constellation ékszer szett karkötő

Kagyló és toll kombinálva gyönggyel.

Dahud-Ahes gyöngy és csiga nyaklánc

Boho karika fülbevaló.

Rouge sourire gyöngy fülbevaló

Peace jel gyöngyökkel kirakva.

Hippie monde gyöngy fülbevaló

Türkizkék nagy gyűrű.

Glace turquoise gyűrű elölről

Színes narancs-zöld együttes.

Orange bosquet ékszer szett közelről

 

Forrás: Divat-trend

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*